WoWCenter.pl
wikass zabił Mythrax the Unraveler (Normal Uldir) po raz 2.     
kuturin zdobył 7th Legionnaire's Cuffs.     
Nikandra spełnił kryterium Loot 200,000 gold osiągnięcia Got My Mind On My Money.     
Tooly zdobył Fairweather Helm.     
Muattin zdobył osiągnięcie The Dirty Five.     
Yoozku zdobył Parrotfeather Cloak.     
Mlody89 zdobył Royal Apothecary Drape.     
Weakness zabił Dazar, The First King (Mythic King's Rest) po raz 6.     
liq spełnił kryterium osiągnięcia Saving for a Rainy Day.     
Osiol spełnił kryterium osiągnięcia Saving for a Rainy Day.     
Wuntu zabił Zek'voz, Herald of N'zoth (Heroic Uldir) po raz 1.     
Olsa zabił Vectis (Heroic Uldir) po raz 6.     
Sarenus spełnił kryterium osiągnięcia Saving for a Rainy Day.     
kajtasus zdobył osiągnięcie Come Sail Away.     
ossir spełnił kryterium osiągnięcia Saving for a Rainy Day.     
mcpablo spełnił kryterium Alliance players slain. osiągnięcia Frontline Slayer.     
Emmm zabił Taloc (Heroic Uldir) po raz 17.     
AsaGorth spełnił kryterium Big-Mouth Clam osiągnięcia The Oceanographer.     

Wysoki ping tyko w WoW

permalink wysłany:
W sumie to tak jak w temacie. Kupiłem niedawno Laptopa z wifi rzecz jasna i chciałem go przetestować jak wow na nim śmiga i niestety niemile się rozczarowałem z powodu sprzętu żadnego przycięcia lecz ping skacze jak szalony raz jest 300 raz 500 a nawet do 1k world dochodzi a home jest zazwyczaj o polowe niższy. I zacząłem kombinować a oto moje owoce starań. Ping z zminimalizowanym wowem to 21-24 jeśli mierzę ping poprzez strone a jestem w wowie czyli nie patrzę jak mi ten ping mierzy tylko wejde po paru sekundach zobaczyć ile wyszło to co widze ? ping 300 !!. Dla pewności zminimalizowałem wowa raz jeszcze poczekałem chwile i ping 23. Maksymalizuje wowa test leci leci leci... i co widze ponad 300..... i tak mogę siedzieć i się bawić. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Co bym nie robił to zawsze ping jest ok tylko tak jak w wyżej wymienionej sytuacji ping skacze wysoko. Może ktoś może coś poradzić ? Dodam jeszcze że stery mam najnowsze do wszystkiego co dało sie zaktualizować firewall na AVG wyłączony firewall systemowy ma dodane w wyjątkach wowa.
permalink wysłany:
Jaką stronę testowałeś ze zwiniętym WoWem?
http://i.imgur.com/cznxz.gif
permalink wysłany:
Zwinięty czy nie zawsze to była strona LINK z tym że różne wyniki wychodziły tak jak to opisałem wyżej. Dodam jeszcze że kiedy gra jest zminimalizowana to nie trace pakietów i ping jest ok a jak testuje podczas grania to i trace pakiety no i ten ping jest ogromny.
permalink wysłany:
Zmień MTU windowsa na niższe, a jak to nic nie da to... Kup iMaca, MacBooka i po problemach z dziwnym światem M$...

Program do zmiany MTU nazywa się MTUTOOL musisz go po rozpakowaniu uruchomić jako "Administrator"(inaczej nie zadziała) i po testować wartości od 900 do 256, Poza tym Wow źle pokazuje pingi na starych maszynach PC, słabych czyli poniżej i5, 4-6GB ramu i GTXem 550 1GB. Takie są teraz niestety realia...
http://steamsignature.com/profile/polish/76561198049163588.png
permalink wysłany:
Gremigobles napisał :
Poza tym Wow źle pokazuje pingi na starych maszynach PC, słabych czyli poniżej i5, 4-6GB ramu i GTXem 550 1GB. Takie są teraz niestety realia...


Mój brat ma duzo starszą maszyne niż mój laptop gra także w WoWa na globie i ping ma ok ten pokazywany :) Pobawie się z tym MTU dzięki za propozycje jeśli ktoś wie coś przydatnego to śmiało pisać, jak nie mnie to komu innemu może kiedyś pomóc.
permalink wysłany:
Wostatnim czasie miałem troche wolnego czasu więc postanowiłem wrócić do problemu. Ściągłem dwie inne MMORPG Rappelz i Runes of Magic w RoMie ms utrzymuje sie 100-150 Rappelz nie laguje wchodze na WoWa i co ? po chwili 2k ms... zmiana MTU chyba nic nie da bo tylko z wowem jest problem. Poza tym bawiłem sie z MTU poprzez konsole i sprawdzalem przy jakiej wartosci nie gubie pakietow taka ustaliłem ale to nic nie zmienilo w RoMie bylojak bylo a w WoWa dalej grac nie moge...
  Aryman
permalink wysłany:
Daj ss'y swoich ustawień to może coś poradzi. Jeśli inne gry normalnie Ci działają to myślę, że problem leży w ustawieniach gry...
permalink wysłany:
Nie ma sprawy oto ssy ustawień gry wszystko prócz Languages

http://imageshack.us/photo/...
http://imageshack.us/photo/...
http://imageshack.us/photo/...
http://imageshack.us/photo/...



Plus pare podstawowych info
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.110622-1506)
System Manufacturer: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
System Model: RC420/RC520/RC720
BIOS: Phoenix SecureCore-Tiano(tm) NB Version 2.1 03FA
Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz (4 CPUs), ~2.1GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4010MB RAM
Page File: 3134MB used, 4882MB available
DirectX Version: DirectX 11
  Aryman
permalink wysłany:
Karty graficznej nie podałeś, ale skoro obsługuje DX 11 to czemu nie jest włączony? No chyba że masz słabą grafikę...

Możesz wyłączyć Vertical Sync, Triple Buffering Ja mam włączony (chodź to raczej nie to) i właśnie jak dobrze przetłumaczyłem to najprawdopodobniej może to być wina włączonego Optimize Network for Speed, najbardziej to bym na to stawiał. Po prostu pokombinuj z tymi opcjami to się okaże i podaj jaką masz grafikę.
permalink wysłany:
Optimize Network for Speed Wyłączałem już też myślałem ze to może byc powodem a karte graficzna mam Nvidia GeForce GT 520M z tym że jest tutaj w lapku także zintegrowana karta i podobno GeForce samoczynnie się przełącza z zintegrowanej na wlaśnie tą, z tym że niewiem jak to sprawdzić.
  Aryman
permalink wysłany:
Ściągnij, jakiś program, aby wszystko sprawdzić jak masz... Dziwne, masz płytę z zintegrowaną grafiką i oddzielną grafikę, pierwsze o takim czymś słyszę, więc możliwe, że twój komp działa na tej zintegrowanej. Z tego co wiem to ta twoja grafika jest porządna, nie wiem grałeś na lapku w jakiejś wymagające gry, tak byś znał od razu odpowiedź albo może po prostu brakuje jakiś sterowników?
  mikbur
permalink wysłany:
Nie to nic dziwnego w niektórych nowych laptopach tak własnie jest żeby mniej zżerało baterie podczas mało wymagających programów, do fejsa spokojnie wystarczy karta Intela.Oczywiscie jak odpalasz gre to ci się GeForce włacza bo na Intelu Cata nawet chyba nie trybi. Może załatw sobie jakiś kabel i sprawdz czy masz takie problemy? Jak wszystko bedzie dobrze śmigać to może masz coś nie teges z tą siecią Wifi, w sensie kartą bezprzewdową sprawia takie problemy? Wtedy reklamuj :D Wcześniej korzystałeś z Wifi i było wszystko dobrze? No ale skoro inny gry działają to chyba problem tkwi w grze a nie w karcie.
permalink wysłany:
Tzn podpinałem kabel w domu i byl ping ok z tym ze nie gralem dluzej a jak odpialem i polaczylem sie prez wifi to bylo tak samo jak tutaj za granica kiedy lacze sie przez wifi tylko jesli to problem wifi tzn karty to czemu inne gry chodza wporzadku.
  Aryman
permalink wysłany:
Pobrałeś ten program i w ogóle sprawdziłeś jak jest z tą grafiką?
permalink wysłany:
Laptopy z kartami zintegrowanymi i normalnymi to wcale nie nowość :) sam program Optimus od Nvidi już jest jakiś czas. W lapku to działa na takiej zasadzie ze podczas normalnej pracy na kompie załączona jest karta zintegrowana a podczas właczania np gry powinno się przełączyć na karte np ta moja Gt520M lecz u mnie okazało się że się nie przełączało(chyba) bo w Runes of Magic miałm niecałe 40 fps a jak wszedłem w panel kontrolny Nvidi i ręcznie ustawiłem ze zawsze ma być włączona GT 520M to fps podskoczył do 80 tak wiec chyba się nie przełączało.