Ja sobie dzisiaj zjadłem kiełbasę z patelni z musztardą i świeżym chlebkiem (4 kromki, ale każda mniejsza od poprzedniej, brałem z brzegu ;P), była bardzo smaczna mimo że w pewnym momencie musiałem zacząć oszczędzać na musztardzie której zaczęło mi niestety brakować, ostatecznie wszystko zakończyło się dobrze a każdy kęs miał na sobie przynajmniej trochę musztardy.
Nie mam pojęcia co jutro zjem na obiad, ale na pewno jutrzejszego dnia zakosztuję w waszych duszach kanapkach z pastą jajeczną, jednak nie na śniadanie z obawy że mi nie zasmakuje .
Kiełbasę z musztarda bez podsmażonej cebulki !? ZBRODNIA !
Większą jest żurek bez jajka. Dzisiaj specjalnie do babci na drugi koniec miasta leciałem, bo ona po znajomości ma z prywatnego chowu, a takie zdrowsze i sumienie spokojniejsze, że twoje jajko nie zostało okupione "kurzym holokaustem".
Mniam, też dzisiaj żurek jadłem, z jajkiem oczywiście, po bożemu. Na drugie naleśniki z serem i wędliną, polane solidną porcją ketchupu. Eh, co ja bym zrobił bez ketchupu, on pasuje do wszystkiego i nawet najgorszemu żarciu doda smaku.
Ja wcinałam dzisiaj mielonego z elementami chrząstek i innych średnio dobrych rzeczy, o pizzy mogę tylko pomarzyć. Za to jutro IMBA - pierogi babuni, niestety dopiero o 20, więc w sumie jednak nie IMBA :(
Ja dopiero co zjadlem 2 sznycle z nadzieniem czosnkowym z kurczat do tego wlasnej roboty sos smietana , majonez , majeranek , przyprawa meksykanska , a po tym wszystkim serek danio wysłane po 1 minucie 59 sekundach:ha w sumie ten temat byl ironiczny i byl odnosnikiem do glupich pytan zadawanych przez newbie typu kto jest najlepszy itp
ale z tego co widzę temat się rozkręcil i jest rozmowa oby tak dalej
Polecam Włoskie danie które robi się następująco:
-Gotujesz makaron ( taki z dziurkami , nie wiem jak sie nazywa ale wyglada jak krzywo obcięta rura)
-Na patelnie wrzucasz piers z kurczaka pokrojoną w kostkę z jakimis przyprawami ( według gustów)
-jak kurczak sie upiecze wlewasz smietane 30% , pokrojone pomidory suszone ze słoika oraz sól , pieprz i zioła prowansalskie
-Mieszasz dopóki nie stanie się gęste i wrzucasz wszystko do wczesniej odcedzonego i ugotowanego makaronu :3
Bardzo dobre , polecam.